Geen zin meer in koude voeten en mag je energierekening ook wel lager? Schuimbeton is dé perfecte vloerisolatie die prima combineert met vloerverwarming.

Schuimbeton is een combinatie van cement, water, schuim en (fijn) zand. Doordat dit mengsel uitstekend isoleert zien we dat het steeds vaker toegepast wordt bij de renovatie van woningen. Het is bovendien licht van gewicht en goedkoop. Dit maakt het uitermate geschikt voor het opvullen van bijvoorbeeld kruipruimtes, maar het is tevens gelijk een isolatievloer. Hierop kun je vervolgens gemakkelijk vloerverwarming aanbrengen. Schuimbeton is dan ook een veelgekozen product door mensen die de huidige vloer willen isoleren of de houten balkenvloer willen vervangen. Voor beide opties geldt dat het noodzakelijk is echt te gaan verbouwen, en daarom komt vaak ook de wens om de hoek kijken om gelijk vloerverwarming te plaatsen. ‘Als je dan toch bezigt bent…’

Welke vloeren kun je op schuimbeton leggen?
Het mooie bij schuimbeton is dat je zelf kunt bepalen welke vloer je uiteindelijk er op kunt leggen. Je hebt hierbij eigenlijk geen restricties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om er direct een betonlookvloer op te laten gieten. Het voordeel hiervan is dat je niet nog eens een dekvloer moet laten storten. Wil je toch liever parket, laminaat, tapijt of pvc? Ook dat is mogelijk! Hierbij is echter nog wel eerst een dekvloer nodig. Op deze dekvloer wordt vervolgens de vloer van jouw keuze gelegd. Op de website van Top Renovloer vind je een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden.

Prima combinatie met vloerverwarming
Als je dan een mooie nieuwe vloer hebt uitgekozen wil je natuurlijk het liefst ook het ultieme comfort: vloerverwarming. Nooit meer koude voeten! En vloerverwarming zonder goede isolatie kost juist weer veel energie. De warmte is namelijk zo weer weg: zonde! Dat zorgt ervoor dat er zo vaak voor de combinatie schuimbeton – vloerverwarming wordt gekozen. Het mooie van schuimbeton is namelijk dat de isolatiewaarde van schuimbeton hoog is. Daar bovenop komt vervolgens de vloerverwarming aan met de dekvloer en dan jouw nieuwe vloer. Zo heb jij dus uiteindelijk een mooie nieuwe vloer, altijd warme voetjes en een goede vloerisolatie!

Door je vloer goed te isoleren, sla je bovendien meerdere vliegen in één klap. Je bespaart energie, houdt vocht beter weg uit je huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Het belang van vloerisolatie
De isolatie, het schuimbeton dus, zorgt ervoor dat vocht en koude lucht uit je kruipruimte niet omhoog komt. Zo blijft de warmte in je huis beter hangen. En dat verschil ga je direct merken. Omdat je minder warmte verliest, hoeft je verwarming bovendien minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag. Fijn voor jou en voor het milieu.

Houten vloer? Schuimbeton heeft nog een extra voordeel!
Kies je voor een houten vloer? Dan heeft schuimbeton nog een geweldig extra voordeel: je houten vloer kraakt niet meer! En dat is toch wel erg fijn.